IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В кожата на Сиара

19 януари 2012 13 05

Разберете каква е тайната за добра фигура на Сиара!

Снимка: Vibe Magazine

Снимка: Vibe Magazine

Ако има жена, която би изглеждала зашеметяващо, независимо колко къса и прилепнала рокля ще облече, то това е Сиара. Певицата винаги е демонстрирала перфектна спортна форма, което донякъде отдава на гена и възпитанието си. С баща, служещ в американската армия, тя е калила характера си и през годините е съумяла да се превърне в дисциплинирана млада дама.

За да поддържа теглото и тялото си днес, освен с фитнес упражнения, Сиара се храни между 5 и 8 пъти на ден, като порциите са малки и здравословни. Този режим помага тя да не изпитва глад и в същото време снабдява организма й с необходимите хранителни вещества и витамини. Колко по-често ядете, това толкова по-добре ще се отрази на метаболизма ви. Хранителната стимулация ще го раздвижи, а това ще доведе до по-засилената загуба на калории. Не гладуването, а честото хранене, на-малки порции, е пътят към сваляне на килограми!


Здравословният хранителен режим на Сиара е съсредоточен върху яденето на храни с нисък GI (гликемичен индекс) - зеленчуци и плодове, свежи салати и пълнозърнест ориз. Протеинът заема важна роля в режима, тъй като гарантира, че изпълнителката ще поддържа здравословна мускулна маса, докато прави упражнения. Да не забравяме кое е любимото й ястие все пак – паста с пуешко месо, в лек доматен сос, т.е Сиара не си брои калориите и си позволява разнообразна храна. Съветът към всички, които желаят да намалят теглото си, е да се придържат към здравословните методи, каквито са тези на Сиара. „Не можех просто да подмина идеята, че пиенето на повече течности ще излъже стомаха ми, че е сит. Признавам, че се опитах, но явно прекалено много обичам храната. За мен е трудно да приема идеята, че просто няма да се храня, дори и да гледам на яденето само като на физически акт. Пиенето на повече течности, вместо честото хранене, не работи за мен!“, сподели Сиара пред OK Magazine

Често си казвате „Ако постоянно съм в движение, не бих могъл да се придържам към здравословен диетен план, нали?“ Грешка! Повечето от 25-годишните се опитват да ядат „чисто“, консумирайки предимно протеини, плодове и зеленчуци. Сиара обаче си признава, че от време на време изневерява на диетата си, като хапва по нещо от т.нар. „забранени храни“. „И аз се опитвам да се придържам към плана си да се храня по-здравословно, но в крайна сметка съм човек и се случва да изям някой чийзбургер с пържени картофи или просто голям сладолед. Съветът ми е никога да не приемате толкова стриктно собствените си ограничения, защото по-този начин ще ги желаете още повече, а това определено не е здравословно!“, заяви певицата.

Снимка: Vibe Magazine

Ако албумите й не винаги са хит - тези крака са! Точно така! Известна с това, че обича да изпълнява сложна хореография по време на изпълненията си, много хора се чудят как успява да смогне на темпото, ритъма и натоварването. Наскоро Сиара подели пред US Weekly тайната на фитнес програмата си – пет пъти седмично изпълнителката тренира по един час на ден, с фитнес треньора Гунар Питърсън. Той помага и на Дженифър Лопес и Ким Кардашян да поддържат формата си. С едночасовата тренировка Сиера няма за цел да губи от теглото си, а само да тонизира и стегне мускулите. „Лесно отслабвам, но за разлика от повечето жени, това не ми харесва. Не искам да губя теглото си и да стана по-слаба. Аз тренирам, за да поддържам форма, като повечето от упражненията са насочени към седалището и мускулите на корема“, коментира Сиера. Тя допълва: „Обичам тялото си, обичам да го показвам, мисля че това започва да се превръща в нещо като мания. Може да звучи странно, но възприемам всяка извивка по тялото си и я обожавам.

Подобно на Бионсе и Сиара не препоръчва агресивна програма за отслабване – нито хранителна, нито спортна. При бърза загуба на тегло, доказано е че организмът ще запомни травмата и при първа възможност ще си възстанови загубите. Затова след драстично и бързо отслабване, каквото й да хапнете, ви се лепи – защото организмът трупа запаси, за да е сигурен, че следващия път, когато го подложите на грубо лишение, той ще е подготвен.  

Автор на статията:
Миглена Данова

КоментариКоментари